lunes, 26 de mayo de 2014

16a Sessió. Cas de 2n de primària



16a Sessió. Dilluns 19 de Maig (9h a 12.30h):

Des de la sessió anterior (15a sessió) fins a final de curs, les meves intervencions i observacions es centren en poder realitzar un aprenentatge més específic dels casos dels alumnes amb diagnòstic de DISLÈXIA. Per aquest motiu a partir d’ara, a més de les coordinacions que realitzava fins ara, afegiré  les sessions d’observació de casos amb dislèxia , tant les realitzades de manera individual, com a partir de l’assistència al grup de reforç de Primària.

1.- Observació i Intervenció 2n Primària:
A la sessió sisena sessió vaig tenir-ne el plaer de conèixer el cas d’un alumne que donades les seves dificultats té una escolarització compartida amb un centre d’educació especial. Aquest cas és un dels més afectats per dislèxia i trastorns associats que hi ha al centre educatiu.

Per tal de poder mantenir l’anonimat de l’alumne,  li he canviat el nom a ORIOL

Avui observo la classe de ciències. L’Oriol és conscient que ell no pot realitzar les mateixes activitats que els seus companys donades les seves dificultats d’aprenentatge, així doncs, per tal de poder treballar la mateixa àrea que els seus companys, ens disposem a treballar a partir d’un joc manipulatiu que consisteix en muntar la imatge central del cos humà i afegir-li les fitxes dels diversos detalls(ulls, mans, cames, peus).
Aquest joc ens serveix per treballar el coneixement de les parts del cos de manera autocorrectiva, donat que les peces solament encaixen en el seu lloc.



L’exercici el realitzem tres vegades:

La primera d’elles l’Oriol comença a muntar el puzzle de manera autònoma, sense cap ajuda. Cal dir que aquest exercici no és la primera vegada que el realitza, donat que estem a finals de curs i ja el té interioritzat d’altres vegades que ha jugat amb la vetlladora del centre educatiu.

Una segona vegada, el realitzem conjuntament per tal de donar-li un suport individualitzat i anar corregint els errors que pot tenir a l’hora de muntar el cos sencer. Els errors més comuns que té l’oriol són equivocar-se a l’hora de relacionar la dreta amb l’esquerra en col·locar les mans del puzzle.

I finalment una tercera vegada, on a partir de les explicacions i correccions anteriors, l’Oriol el torna a refer de manera individual, per tal de avaluar la seva capacitat i la memòria a curt termini.



No hay comentarios:

Publicar un comentario