Context d'intervenció. FUNDACIÓ PRIVADA COR DE MARIA

Abans de començar el meu diari  us presento el context on duré a terme les pràctiques de psicopedagogia:

L’escola Fundació privada Cor de Maria, és un centre educatiu situat a la comarca del Maresme, concretament a Mataró que forma part de la Congregació religiosa de les Missioneres del Cor de Maria, que va ésser fundada l’any 1848 pel prevere olotí Joaquim Masmitjà i de Puig. L’any 1861 sis religioses gironines, missioneres del Cor de Maria, enviades pel Dr. Joaquim Masmitjà, arriben a Mataró per fundar l’escola Fundació privada Cor de Maria. Aquella escola de fa 153 anys era molt diferent a l’actual com també ho era la societat de la qual formava part. Però avui encara manté els trets essencials que van configurar la d’aquell moment. Una escola: Transmissora dels valors cristians, promociona l’educació dels seus alumnes, acollidora i no discriminatòria, oberta a l’entorn immediat: la ciutat, creu en la cultura, creadora d’una consciencia social i cívica i oberta al repte de les noves tecnologies (TIC’s) i que vol evolucionar al compàs del temps.

Es caracteritza per ser un centre mixt de dues línies,  on s’imparteix Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària. Les tasques i accions educatives de l’escola es fonamenten en el propi Projecte Educatiu[1], el qual s’inspira en allò que l’escola vol SER – el seu Caràcter Propi i el Manifest d’Olot[2]-, i constitueix un ajut a la comunitat educativa en la seva tasca de concreció de tot allò que vol FERprogramacions, plans, projectes, protocols…-, amb la finalitat d’aconseguir que el conjunt de l’escola sigui fidel a la seva identitat i assoleixi un bon nivell de qualitat en la seva oferta educativa.

El projecte educatiu és l’instrument de coordinació i cohesió entre tots els sectors d’activitat del centre, el qual afavoreix la integració de tots els membres de la comunitat educativa de l’escola i de les diverses iniciatives que s’hi duen a terme, amb la finalitat de fer realitat el model educatiu: 

-          Ajudar als alumnes a descobrir i potenciar les seves possibilitats físiques.
-          Ajudar a descobrir i potenciar les possibilitats afectives dels alumnes.
-          Educar en la dimensió social de l’alumne i a promoure la seva inserció en el món de forma responsable i constructiva.
-          Ajudar els alumnes a descobrir i potenciar les seves possibilitats intel·lectuals.
-          Fomentar la dimensió ètica i transcendent de la persona.
-          Fer de l’escola un centre de formació obert a l’entorn social,
-          Educar als  alumnes  per a la ciutadania
-          Posar els avenços tecnològics (TIC’s) al servei de l’ educació

Pel que fa als Òrgans de govern de l’escola, és a dir els professionals que intervenen i treballen conjuntament pels procés d’Ensenyament- Aprenentatge dels seus alumnes. Tenen com objectiu principal definir la identitat i l’estil educatiu del centre, i en té la responsabilitat última davant la societat, l’Administració educativa, els pares d’alumnes, el professorat i el personal d’administració i serveis. L’organigrama de l’escola el podem veure a continuació: 




[1] Informació extreta del Projecte Educatiu de Centre. Disponible en versió resumida <http://www.cordemariamataro.cat/projecte-educatiu/> (última consulta 11/04/2014)
[2]  MANIFEST D’OLOT. Disponible des de Internet < http://www.cordemariamataro.cat/manifest-dolot/> (última consulta 11/04/2014)

No hay comentarios:

Publicar un comentario