jueves, 8 de mayo de 2014

11a Sessió. No acceptació per part de les famílies

11a. Sessió. Dilluns 5 de Maig (9h a 13.30h):

1.- Coordinació amb l'EAP i agent extern (psicòloga):
Avui tractarem dos casos amb diferent diagnòstic però que coincideixen en la no accpetació per part de les famílies respecte a les dificultats d'aprenentatge, discapacitat o transtorn dels seus fills/es.

- Cas 1: Un alumne de 3r d'ESO que com altres casos, a conseqüència de la separació dels pares s'han detectat canvis en el seu comportament i en el procés d'E-A.
A partir de la situació familiar, a l'alumne se'l deriva al CSMIJ i a l'EAP, on es diagnostica: Transtorn General de Desenvolupament (TGD) amb aspectes relacionats amb el Sindrome d'Asperger. Aquests dos transtorns ja els he anat comentat en altres entrades al blog (4a Sessió)
Aquest diagnòstic ja es sospitava per part de la psicopedagoga del centre educatiu, donat que des de fa 4 anys es va recomanar tant a la família com el jove poder assistir a sessions grupals al CSMIJ per poder donar resposta a les necessitats del jove, però per part de la mare del jove no hi ha una acceptació de la realitat.  
Així doncs que tot i que la mare no accepta la situació  des del curs passat a través del treball en xarxa amb l'EAP, donades les dificultats de l'alumne es convenç a la mare poder dur a terme un compromís per poder fer reforç escolar.

Des de l'escola com l'EAP es cerca la possibilitat de derivar el cas a Serveis Socials, donat que tot i que moltes famílies viuen en la mateixa situació de separació, les característiques del cas, és a dir, el diagnòstic poden dificultar el desenvolupament normalitzat de l'alumne. Per tant es planteja la derivació a Serveis Socials, per tal de poder acreditar a l'alumne de 3r d'ESO amb un Certificat d'Atenció a la Diversitat (CAD). Però novament la mare del jove està en contra de la mesura que es vol seguir amb el seu fill, donat que no veu clara la distinció/ estigmació que pot caure el seu fill en un futur.

2.- Reunió amb una família:
- Cas2: Al llarg de les pràctiques he anat comentat el cas d'un jove (9a sessió) que per la seva conducta i expedient, des de l'escola es cerca una alternativa educativa per tal que l'alumne pugui seguir amb el seu procés d'E-A, però a partir d'una altre metodologia, és a dir la UEC. 

Aprofinant la visita de l'EAP, s'ha citat a la mare del jove, per tal de poder consensuar definitivament el camí educatiu del seu fill. La reunió s'ha allargat més de l'hora prevista, donat que la mare, tot i que han realitzat infinites reunions per presentar alternatives educatives, no veu clara la decisió de l'escola. És a dir, per part de la família hi ha una negació a la continuïtat de l'escolarització del seu fill en aquest centre educatiu, no vol una Unitat d'Escolarització Compartida, ni cap de les possibles solucions que es donen des de l'escola. La família es mostra confosa amb la decisió del futur del seu fill.

Els dos casos d'avui, com en altres amb els que es treballa s'observa la inconformitat per part de la família amb el treball professional i el suport que es realitza al fill/a. Moltes vegades en la nostra futura professió ens podem trobar exemples com aquest:  
- Inconformitat amb les respostes educatives
- No acceptació del diagnòstic resultant.
- Negació a la col·laboració amb el treball en xarxa. 

Implicant, així diferents situacions:
- La sobreprotecció
- Aïllament social del jove.
- Abandonament del jove en el centre (canvi de centre educatiu)
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario